Bakgrunn
Gruppe for læringsressurser springer ut fra e-læringsgruppen som har eksistert i over 10 år. Det som startet med utvikling av e-læringskurs, utviklet seg etter hvert til mer omfattende arbeidsoppgaver. Gruppen laget blant annet filmer, tok mye bilder og bidro i markedsføring og harmonisering av faglig materiell. I 2024 endret derfor e-læringsgruppen navn til gruppe for læringsressurser, og ble forsterket med tre laboratorierådgivere.
Hvordan organiserer de arbeidet?
De fem gruppemedlemmene jobber alle ved ulike Noklus-kontor rundt om i landet. Teams bidrar til effektiv samhandling slik at ideer og problemstillinger kan diskuteres og avklares fortløpende. I tillegg har de digitale møter ved behov, og noen fysiske møter i løpet av året. Utvikling av e-læringskurs, læringsvideoer og fotografering krever både kompetanse og spesielle programvarer. Turid forteller at gruppen derfor fokuserer på å tilegne seg ferdigheter innenfor hvert sitt felt, samtidig som de samarbeider om å lage materiell som er tilpasset målgruppen.
Målet er at materiellet skal kunne brukes i kurs- og undervisningssammenheng. Her er vi helt avhengige av våre 60 kolleger ved Noklus-kontorer rundt om i landet, som bidrar med den faglige formidlingen av innholdet.
Nytt e-læringskurs på trappene
Til sommeren skal gruppen lansere et kort kurs, som blant annet omhandler transport av prøver i hjemmetjenesten. Her kreves både faglig innhold og bilder. Gruppen samarbeider med en digital designer som utarbeider illustrasjoner. Disse ønsker gruppen å sette sammen til korte læringsvideoer.
Parallelt med dette jobbes det med å få på plass en egen funksjon for læringsressurser på "Min side". Målet er å gjøre både læringsvideoer og annet materiell lettere tilgjengelig for de som bruker våre tjenester.
Nylig ble det også laget en flyer for å markedsføre eksisterende e-læringkurs.
Klikk her for å se plakaten i tosidig fullversjon.
Hva er den optimale responsen fra våre deltakere?
Gruppens mål er å bidra til å tette kunnskapshull på en enkel og effektiv måte slik at den som utfører oppgaven blir trygg i arbeidet sitt.
Målgruppen vår spenner vidt, fra hjemmetjenester som utfører glukosemåling og urinstrimmeltest, til legekontor med et mer omfattende analyserepertoar. Felles for dem alle er behovet for forståelige og praksisnære ressurser – og det er nettopp dette vi ønsker å tilby. Den optimale tilbakemeldingen fra våre deltakere er når de gir uttrykk for at de har hatt stort læringsutbytte uten at læringen har stjålet for mye tid i en hektisk hverdag. Da har vi lykkes med målet vårt.
