Vellykket møte innen medisinsk mikrobiologi

Vellykket møte innen medisinsk mikrobiologi

Publisert 30. september 2024 - oppdatert 30. september 2024

Nylig var 22 bioingeniører og leger ved laboratorier innen medisinsk mikrobiologi samlet til et heldagsmøte om tolkning av EQA-rapporter innen medisinsk mikrobiologi. Det var første gang Noklus arrangerte et møte innen dette fagfeltet, og erfaringen fra møtet er at dette mest sannsynlig blir et årlig tilbud fra Noklus.

Tolkning og nytteverdi av ekstern kvalitetsvurdering

Møtet var et tilbud til bioingeniører og leger ved laboratorier innen medisinsk mikrobiologi som jobber med ekstern kvalitetsvurdering, og fokuset lå på tolkning og nytteverdi av ekstern kvalitetsvurdering (EQA) og EQA-rapporter.

Innlegg fra Norsk Akkreditering og UK Neqas microbiology

Både Norsk Akkreditering og representanter fra UK Neqas microbiology var invitert for å holde innlegg på møtet. Indira Secic fra Norsk Akkreditering innledet med temaet «Krav til ekstern kvalitetsvurdering for laboratorier, og hva vil det si at EQA-arrangøren er akkreditert». Dernest presenterte Nita Patel og Sanjiv Rughooputh fra Neqas microbiology sine programmer innen bakteriologi og virologi, der de bl.a. tok utgangspunkt i ulike case. Deltakerne fikk mulighet til både å stille spørsmål og diskutere med EQA-leverandøren.

Årlige møter

Ifølge faglig koordinator ved seksjon for Sykehus- og private laboratorier, Hanne Eknes Puntervoll, håper Noklus å kunne arrangere årlige møter innen medisinsk mikrobiologi.

"Dette var det første møtet vi arrangerte, og tilbakemeldingene tyder på at det er et behov for å komme sammen og diskutere ulike temaer innenfor dette fagfeltet".

Deltakere ga uttrykk for at det var kjekt å treffe en EQA-leverandør, og de satte stor pris på å treffe folk fra andre laboratorier. Det kom også frem ønske om mer tid til å diskutere med ansatte ved de andre sykehusene.

Sist oppdatert: 30.09.2024 09:12:22