Noklus landskonferanse 2024

Landskonferansen 3.-5. september 2024 er i gang - vertskap er Noklus Kristiansand og Noklus Arendal

Publisert 3. september 2024 - oppdatert 3. september 2024

Foto: Radisson Blu Caledonien

Stemmesurr høres i gangene, gjensynsklemmene sitter løst, og det går en jevn strøm av spente Noklus-ansatte via registreringbordet med navnelapputdeling og inn i salen der landskonferansen går av stabelen for 32. gang. Vi befinner oss på Radisson Blu Caledonien hotell i Kristiansand, og har tre innholdsrike dager med faglig påfyll og sosialt samvær å glede oss til!

Litt om Noklus

Noklus så dagens lys i 1992, og har opparbeidet seg en solid kompetanse innen laboratoriefeltet. Dette danner grunnlaget for samfunnsoppdraget vårt, som er å arbeide for å bedre kvaliteten ved all medisinsk laboratorievirksomhet i Norge. Helt fra starten så leder i Noklus, Sverre Sandberg, viktigheten av å ha en desentralisert organisasjon med ansatte over hele landet, slik at man kunne etablere en nærhet til deltakerne. Det han også vurderte som viktig var å ha faste treffpunkter for de ansatte i Noklus, der man kunne tilegne seg ny kunnskap, bli faglig oppdaterte og utveksle erfaringer på tvers av organisasjonen. Derfor arrangerer Noklus et vintermøte og en landskonferanse årlig.

Ønsker velkommen til landskonferanse

Noklus ble etablert av Den norske legeforening, Kommunenes Sentralforbund og Helse- og omsorgsdepartementet, og det er laboratorierådgiverne fra Noklus Arendal og Kristiansand, samt styreleder i Noklus, Siri Skumlien (Den norske legeforening), som ønsker alle ansatte velkommen til landskonferanse.

Noen smakebiter fra programmet

Tradisjonen tro står "Årets tema" på programmet, og "Årets tema 2023-2024" er Albumin-Kreatinin ratio. Gruppen som har i oppdrag å se nærmere på dette, skal presentere hva de har kommet frem til så langt. Lederen vår, Sverre Sandberg, skal dele sine tanker om "Referanselaboratorier, referansemetoder og sertifiserte referansematerialer", og legespesialist Thomas Hundhausen (Noklus Arendal) følger opp med temaet "Referanseområder - nyere konsepter". Overlege i Noklus, Mette Tollånes, skal snakke om "Preanalytisk patologi".

Markedssjef i Noklus, Siri Fauli og kommuneoverlege i Drammen, Ingeborg Johannessen, presenterer temaet "Samarbeid mellom hjemmetjeneste og legekontor". Seksjonsleder i seksjonen for sykehus- og private laboratorier, Anne Elisabeth Solsvik, skal fortelle om NOPAM (Noklus Patient Median), som er et nytt internasjonalt program for pasientmedianer - en ny type EQA-program. 

Kunstig intelligens - rosinen i pølsen?

Det slår alltid godt an når man introduserer noe som er veldig aktuelt (og kult) i programmet som ellers, naturlig nok, inneholder mest laboratoriefaglige tema. I år er det viet plass til kunstig intelligens, og mange er spente på hva kunstig intelligens ev. kan brukes til innenfor vårt fagfelt. Lege og KI-forsker, Ishita Barua, møter nok et spent publikum når hun skal snakke om temaet kunstig intelligens.

Vi ser frem til en spennende landskonferanse!

Sist oppdatert: 03.09.2024 08:00:23