Noklus godt representert på EQALM-møte

Noklus godt representert på EQALM-møte i Wien

Publisert 15. oktober 2024 - oppdatert 15. oktober 2024

16.-18. oktober går årets EQALM fagmøte av stabelen i Wien. Seks ansatte i Noklus deltar på møtet,  og vil også delta på ulike styremøter og komitémøter i forkant av fagmøtet. Sistnevnte åpnes av EQALMs president, som er vår egen Gro Gidske (produksjonsleder i Noklus).

En paraplyorganisasjon for organisasjoner som Noklus

The European Organization for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM) er en paraplyorganisasjon for europeiske organisasjoner som tilbyr ekstern kvalitetssikring, slik som Noklus. 130 personer er påmeldt årets fagmøte, og de som deltar fra Noklus er Ann Helen Kristoffersen (spesialist/overlege), Anne Stavelin (forsker) Anne Elisabeth Solsvik (leder for seksjon Sykehus- og private laboratorier), Gro Gidske (produksjonsleder), Sverre Sandberg (leder) og Wenche Iren Bjelkarøy (leder for seksjon Ekstern kvalitetssikring).

Presidenten i EQALM, Gro Gidske, syns det er flott at representanter fra ulike europeiske søsterorganisasjoner innen ekstern kvalitetssikring kan møtes på denne måten.

Det handler om å holde seg oppdatert på utviklingen innen fagfeltet, bygge nettverk og initiere samarbeidsprosjekter som kan bidra til å heve faget ytterligere. Jeg ser på samarbeid og nettverksbygging som helt essensielt for å legge en solid kurs for fremtiden, og jeg ser frem til mange spennende og interessante innlegg på fagmøtet de kommende dagene. I år skal generalforsamlingen stemme over om vi skal bli en internasjonal organisasjon, og jeg er spent på resultatet.

EQALMs arbeidsgruppe for koagulasjon
Spesialist/overlege Ann Helen Kristoffersen er leder av EQALMs arbeidsgruppe for koagulasjon. Hun skal delta på møte i den vitenskapelige komiteen i forkant av fagmøtet, og lede det årlige arbeidsgruppemøtet, som er en del av symposiet. På dette symposiet vil resultater fra en undersøkelse om hvordan ulike EQA organisasjoner i Europa utfører ekstern kvalitetskontroll av rutine koagulasjonsanalyser bli diskutert. Anne Stavelin vil presentere ISTH/IFCC sitt arbeid med standardisering av INR. En artikkel fra en undersøkelse om påvirkning av hemolyse, ikterus og bilirubinemi på rutine koagulasjonsanalyser er nesten ferdigstilt, og eventuelle forslag til nye prosjekter innen koagulasjon og ekstern kvalitetskontroll vil diskuteres.

Her kan du lese mer om EQALM.

Sist oppdatert: 15.10.2024 13:06:14