Noklus lanserer egenregistreringsverktøy for antikoagulasjonsbehandling

Noklus lanserer egenregistreringsverktøy for antikoagulasjonsbehandling

Publisert 29. august 2024 - oppdatert 30. august 2024

Foto: Youwell AS

Egenregistreringsverktøyet er en digital løsning for rapportering av egenmåling og dosering ved antikoagulasjonsbehandling. Målet med innføring av det nye digitale verktøyet er sikker kommunikasjon mellom pasient og behandler, spesielt med tanke på personvern. "Dette er et løft for det opplæringsprogrammet Noklus tilbyr, og vi gleder oss til å ta det i bruk sammen med kursdeltakerne", sier Inger Ravndal, faglig koordinator egenkontroll.

Et sikkert, fleksibelt og bærekraftig tilbud

Utvikling av digitale løsninger i egenkontrollopplæringen er et samarbeid mellom Noklus og Youwell AS. Youwell portal er en sikker e-helseplattform for å bygge og ta i bruk digitale helsetjenester for alle pasientforløp. Appen som er utviklet, vil være et sikkert og brukervennlig registreringsverktøy. Appen inkluderer funksjoner som gjør det enkelt for kursdeltakerne å holde oversikt over sine INR-målinger og dosering av medisin, i tillegg er læringsmateriell lett tilgjengelig i kursmoduler og en kan trygt kommunisere med behandler via chat.

Inger setter stor pris på samarbeidet med Youwell, og gleder seg til å kunne introdusere den nye appen til høstens kursdeltakere.

Jeg ser frem til å høste erfaringer med den nye appen underveis i kurset som starter allerede 2. september. Når testperioden er utført i Stavanger og evalueringer gjort, vil alle helseforetak som har kontrakt med Noklus om opplæring i egenkontroll kunne ta dette i bruk.

Opplæring i egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling siden 2008

Noklus startet med opplæring i egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling i 2008, og en kvalitetssikret opplæring tilbys i samarbeid med det enkelte helseforetak. Norske studier har vist at egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling forbedrer behandlingskvaliteten og øker pasientenes livskvalitet sammenlignet med konvensjonell behandling.

Tidligere kursdeltakere i opplæringsprogrammet er skjønt enige om at det å kunne ta ansvar for egen behandling gir en opplevelse av mer frihet og trygghet i det daglige, betydelig økt livskvalitet og mer kunnskap om sin kroniske sykdom.

Her finner du mer informasjon - Egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling

Og her finner du intervju med Anne, en av vårens kursdeltakere "Jeg har fått økt livskvalitet ved å ta ansvar for egen behandling".

Sist oppdatert: 30.08.2024 10:13:34