Landskonferansen 2021

Noklus samles i Tromsø i anledning landskonferansen

Publisert 31. august 2021 - oppdatert 31. august 2021

Det er tid for Noklus sin årlige landskonferanse, og vi er glade for at denne lar seg gjennomføre. Komiteen gleder seg til å ønske kolleger fra hele landet velkommen til vakre Tromsø. "Det er ekstra utfordrende å planlegge en konferanse i pandemitiden, men da er det motiverende med hyggelige tilbakemeldinger fra kolleger i hele landet som gleder seg til å samles for faglig påfyll og tilnærmet vanlig sosial kontakt", forteller laboratoriekonsulentene i Tromsø.  

Landskonferansen er en viktig møteplass for vår organisasjon

Noklus er en desentralisert organisasjon der det skjer mye aktivitet på flere fronter. Den årlige landskonferansen er en viktig arena der ledelse, laboratoriekonsulenter, legespesialister og alle ansatte ved hovedkontoret møtes for å oppdatere hverandre om hva som skjer i organisasjonen. Agendaen for dagene i Tromsø viser nettopp dette mangfoldet. 

Både ny og tidligere generalsekretær deltar på konferansen

Tradisjonen tro åpnes konferansen av generalsekretær i Den norske legeforening, og i år gleder vi oss til å ønske Siri Skumlien velkommen til Noklus. Hun tok over som generalsekretær etter Geir Riise i sommer, og er også kommende styreleder i Noklus. Skumlien kan dessverre ikke være til stede ved festmiddagen, men da er vi så heldige at tidligere generalsekretær og avtroppende styreleder Geir Riise deltar og taler under middagen.

Utdrag fra programmet

Fast på programmet er at avdelingsingeniørene som er ansvarlige for de eksterne kontrollutsendelsene, forteller om trendene over tid i analysekvaliteten for utvalgte analyser. I år skal de skissere opp trendene for HbA1c og CRP.

Seksjon for sykehus og private laboratorier (SPL) vil fortelle om "lot-til-lot-prosjektet", der de studerer lot-til-lot-variasjon mellom reagenser. 

Norsk diabetesregister for voksne ble nylig reservasjonsbasert, og på landskonferansen får vi høre hvilken betydning dette har hatt for deres arbeid med å bedre kvaliteten på behandlingen av personer med diabetes.

Vi har også et par innlegg som omhandler covid-19, deriblant har vi fått en overlege i immunologi og transfusjonsmedisin ved UNN til å snakke om vaksine-indusert immun trombotisk trombocytopeni etter covid-19. 

Tverrfaglig gruppearbeid 

Gruppearbeid er en fin måte å diskutere aktuelle tema på tvers av organisasjonen, særlig når gruppene består av ulike yrkesgrupper fra ulike deler av landet. Denne gangen tar gruppearbeidet utgangspunkt i erfaringer fra siste halvannet år, og vi skal diskutere hvordan vi tar det "virtuelle arbeidet" videre med oss i fremtiden. Dette er noe hele organisasjonen har vært berørt av, og det vil nok bli gode diskusjoner med ulike innfallsvinkler og ideer til videre arbeid. 

Foto: Noklus

Foto: Noklus

"Årets tema" har alltid en plass på agendaen

"Blod i avføring" er årets tema i Noklus, og det er naturlig nok satt av tid til at gruppen som arbeider med dette temaet, får presentere hva de har jobbet med, og hva de er kommet fram til. Vi skal blant annet få høre mer om kasuistikken som er sendt ut til allmennleger, der resultatene skal danne grunnlag for en spesialistoppgave.

Målet med årets tema er å bidra til økt kunnskap, og å kunne gi informasjon om riktig bruk av laboratorietester for undersøkelse av blod i avføring. Landskonferansen er en viktig arena for formidling av kunnskap om årets tema til kolleger, og dermed et ledd i at denne kunnskapen skal komme alle deltakere i Noklus til gode.  

Hvordan er det å planlegge en konferanse i pandemitiden? 

Det er laboratoriekonsulentene og legespesialistene i Noklus Tromsø som, sammen med Noklus ledelse, har stått for planleggingen av årets landskonferanse. De forteller at det er ekstra utfordrende å arrangere en konferanse for tilreisende fra hele landet nå i pandemien. De har naturligvis fulgt nøye med på om det kommer nye nasjonale og lokale smitteverntiltak som vil påvirke arrangementet. 

"Heldigvis har vi et utmerket samarbeid med hotellet i forhold til gjeldende anbefalinger og krav, og føler oss trygge på at alle smittevernregler blir godt ivaretatt", sier Anni Kummeneje, en av laboratoriekonsulentene i Tromsø. 

 

Laboratoriekonsulentene i Tromsø gleder seg til å arrangere årets landskonferanse. F.v. Anni Kummeneje, Line Hofsøy, Jimmy Hansen og Malin Nystad. Foto: Privat

Laboratoriekonsulentene i Tromsø gleder seg til å arrangere årets landskonferanse. F.v. Anni Kummeneje, Line Hofsøy, Jimmy Hansen og Malin Nystad. Foto: Privat

Sist oppdatert: 31.08.2021 06:10:21